Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

#38. Σύγχρονες Τραγωδίες...

κι όμως υπάρχουν και πιο ηλίθιοι άνθρωποι απ' τον "homo neohellinensis"

9 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Ω ρε πούστη μου, τι να πεις...

Erwtas Stomaxhs είπε...

είναι απλά απίστευτο φίλε! έτριβα τα μάτια μου!

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Εγώ το γύριζα συνέχεια πίσω γιατί απλά δεν πίστευα αυτά που άκουγα...

Ιωάννης Πρωτονοτάριος είπε...

πάντως για να πούμε και την αλήθεια, είναι και λίγο σικέ αυτού του τύπου τα γκάλοπ

Erwtas Stomaxhs είπε...

Σίγουρα έχουν κάποια τρικ αυτά τα γκάλοπ, αλλά από την άλλη δεν αμφιβάλλω ότι το επίπεδο γνώσεων του μέσου Αμερικάνου είναι οικτρό. Δεν αναφέρομαι στο IQ τους, αλλά στην αδιαφορία τους για μάθηση, κρίση, αμφισβήτηση, έρευνα, γνώση, στην συνειδητή επιλογή τους να κλείσουν τα μάτια τους στον κόσμο. Το ότι ο μέσος Αμερικάνος έχει μηδαμινές γνώσεις γεωγραφίας το έχω ήδη διαπιστώσει προσωπικά, το ότι δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να σκεφτεί ή να προβληματιστεί επίσης.
Θυμάμαι μια φίλη μου από το Τέξας με την οποία καθόμουν ένα απογευματάκι στην όχθη του Ρήνου έχοντας μπροστά μας ένα τεράστιο ηλιοβασίλεμα να με ρωτάει κατά που να πέφτει άραγε η Δύση μια και νοσταλγούσε την πατρίδα της...

itelli είπε...

Ε, να, δεν αντέχω. Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου πάλι γιατί βλέπω πολλές συμφωνίες έπαιξαν :Ρ

Αμα βγούμε σε οποιονδήποτε ελληνικό δρόμο κ ρωτήσουμε κόσμο ποια ειναι η πρωτεύουσα της αιτωλοακαρνανίας, με ποιους άλλους νομούς συνορεύει η Αχαΐα, πόση έκταση έχει η όλη χώρα, κ λοιπές βασικές γεωγραφικές ερωτήσεις, πόσοι άραγε να απαντησουν; Κ άντε, ας πούμε ότι τα αμερικανάκια δεν ξέρουν τον κόσμο. Εμείς που δεν ξέρουμε την χώρα μας;

Για να μην μιλήσουμε για αρχαία ιστορία, μυθολογία κλπ. Που αν μη τις άλλος, εμείς τουλάχιστον θα έπρεπε να τα ξέρουμε. Ειδικά όσο επιμένουμε να αναμασάμε το ένδοξο παρελθόν (είτε για να αντικρούσουμε καταστάσεις του παρόντος, είτε γιατί αυνανιζόμαστε ψυχικά κ πνευματικά, κοινώς "γιατί έτσι γουστάρουμε")

Erwtas Stomaxhs είπε...

itelli πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν την απάντηση για τους Νομούς κτλ. αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που θα ψάξει την Πελοπόννησο στην Κομοτηνή αν του δείξεις έναν χάρτη, ούτε θα αναζητήσει την Μ.Ανατολή και την Κορέα στην Αυστραλία, ούτε θα διστάσει να σε πει ότι ένας βουδιστής μοναχός είναι βουδιστής στο θρήσκευμα. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ο άνθρωπος δεν ρωτούσε λεπτομέρειες αλλά κραυγαλέα πράγματα.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

..και άλλωστε φίλε itelli ο erwtas το λέει ξακάθαρα πριν από το video: κι όμως υπάρχουν και πιο ηλίθιοι άνθρωποι απ' τον "homo neohellinensis"

Αυτήν την ασχετοσύνη των αμερικανών (τουλάχιστον του μέσου αμερικάνου) την διαπίστωσα στην Ισπανία όταν σε μια τάξη όπου μαθαίναμε ισπανικά σε καλοκαιρινά τμήματα πανεπιστημίου ήταν περίπου 10 αμερικανοί και σχεδόν κανείς τους δεν ήξερε που βρίσκεται η Ελλάδα. Και μιλάμε δεν ήξεραν καν αν βρίσκεται στη Ευρώπη...

haxou aka joy! είπε...

Το θέμα είναι,νομίζω, να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ και να προσπαθούμε να αλλάζουμε προς το καλύτερο μέσα από τέτοια βιντεάκια-ρεπορτάζ (αναλογιζόμενοι συγχρόνως κάθε φορά και ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ) αποφεύγοντας παράλληλα κάθε είδους γενικεύσεις.