Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

#37. "I wouldn't steal" vs "I wouldn't steal" parody.

Διαφήμιση κατά της ανταλλαγής αρχείων πολιτιστικού περιεχομένου (mp3s, ταινίες κλπ). Πίσω από την διαφήμιση είναι οι δισκογραφικές εταιρίες και το Hollywood (MPAA), εταιρίες δηλαδή που ως γνωστό μονοπωλούν την αγορά πολιτιστικού περιεχόμενου προβάλλοντας συγκεκριμένους καλλιτέχνες και περιεχόμενο. Σκοπός τους φυσικά δεν είναι η προώθηση των καλλιτεχνών αλλά η μεγιστοποίηση των κερδών τους προωθώντας συγκεκριμένους καλλιτέχνες (με μεγαλο-συμβόλαια).
Απάντηση των υποστηρικτών της ανταλλαγής αρχείων πολιτιστικού περιεχόμενου www.thepiratebay.org. Σχετική ανάρτηση: Ταινία τεκμηρίωσης σχετικά με την ανταλλαγή αρχείων: Steal this film part I & II. Το παρακάτω βιντεάκι είναι απάντηση από τon Carl Schlyter (Ευρωπαίοι Οικολόγοι Πράσινοι). Η καμπάνια βρίσκεται στον σύνδεσμο http://iwouldntsteal.net/.
Τα παρακάτω βιντεάκια είναι κωμικές παρωδίες της αρχικής διαφήμισης.
Νομίζω ότι αν θέλουν να καταπολεμήσουν την πειρατεία οι εταιρίες η λύση είναι πολύ απλή: Μείωση της τιμής πώλησης των CD/DVD σε κόστος της τάξης 2-3€ (το κόστος κατασκευής ενός CD/DVD είναι στα 0.30€ το κομμάτι). Νομίζω τότε ο κόσμος εκτός από το να κατεβάζει ταινίες και μουσική από το διαδίκτυο θα αγοράζει πολύ περισσότερα CDs/DVDs. Είναι πολύ πιο ωραίο να έχεις ένα CD/DVD με βιβλιαράκι του αγορασμένο παρά σε ένα directory σε μορφή mp3. Όπως επίσης είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μια ταινία σε μια αίθουσα προβολής παρά στον Η/Υ ή στην τηλεόραση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: