Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

#43. KAI ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επ. ΚΑΛΤΕΖΑΣ ον. ΜΙΧΑΗΛ σχημα προσωπου "Αναρχικόν". ΠΥΡ!!!!!!
Δεν ήξερε. Που να 'ξερε. Δεν το περίμενε.

Στα δεκαπέντε σου χρόνια
Δε είσαι
ούτε αναρχικός
ούτε κομμουνιστής
Είσαι κάτι πολύ περισσότερο.
Ερωτευμένος με την Ζωή.
Ερωτευμένος με την εξέγερση.
Ερωτευμένος με την επανάσταση.
Ερωτευμένος με ένα τραγούδι και δυό μαύρα μάτια.
Μιχάλης Καλτεζάς. 1970-1985
Δολοφονήθηκε από το κράτος στις 17/11/1985.(ΑΠΟ PADRAZO.BLOGSPOT.COM)





Τα νέα για την δολοφονία διαδίδονται. Οι πρώτοι που το μαθαίνουν καταλαμβάνουν το Χημείο που γρήγορα περικυκλώνεται από πάνοολες δυνάμεις καταστολής.
Εισβάλουν με αυτόματα όπλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Τριάντα εφτά άτομα συλλαμβάνονται, κακοποιούνται βάναυσα και οδηγούνται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες. Είκοσι καταληψίες ξεφεύγουν από τους υπονόμους του Χημείου και καταφεύγουν στο Μετσόβειο πολυτεχνείο.(ΑΠΟ PADRAZO.BLOGSPOT.COM)



Το βιντεακι αυτο ειναι απο την εκενωση.Λιγους μηνες αργοτερα ακολουθει η Ιστορικη επανακαταληψη των "Τρελλων κι ευτυχισμενων".Μετα τη διαλυση μιας συγκεντρωσης στην πλατεια Εξαρχειων εναντια στις επιχειρησεις "Αρετη" του Αρκουδεα μια ομαδα 40-50 νεαρων καταλαμβανει το Χημειο.Πολιορκουνται απο τις δυναμεις των ΜΑΤ ενω συσωμος ο τυπος δεξιος και α(λ)ρηστερος εκφραζεται με ανθρωπιστικα σχολια τυπου "Γιατι δεν τους λιανιζουν.Το βραδυ της 11 Μαιου 7000 περιπου αναρχικοι,εξωκοινοβουλευτικοι και extreme-sport fans εκιναν πορεια που ειχε απαγορευτει εδω και 2 μερες με κεντρικο συνθημα "Αποψε θα γινει της πουτανας".Ακολουθει το ελα να δεις και τελικα 2 μερες αργοτερα με παρεμβαση του Μ.Γλεζου λυεται η πολιορκια με κοινη πορεια καταληψιων και αλλων δυναμεων(Η περιγραφη ειναι απο φιλο μου παρων στα γεγονοτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: