Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

#222. Περί Τυφλότητος

Πολλάκις έχω δηλώσει -και θα συνεχίσω να το κάνω- σφόδρα ερωτευμένος με την γραφή, τη λογοτεχνία αλλά και τον άνθρωπο Ζοζέ Σαραμάγκου. Όταν άκουσα ότι το "Περί τυφλότητος" θα γυρίζονταν σε ταινία (από τον Βραζιλιάνο και αρκετά καλό σκηνοθέτη Φερνάντο Μεϊρέγες,) δεν ενθουσιάστηκα αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Περίμενα με ενδιαφέρον να την δω, σίγουρα όχι με προκαταλήψεις αλλά παράλληλα και με αρκετά αυστηρή κριτική διάθεση, με τα ίδια στάνταρ δηλαδή που διαβάζω και τα βιβλία του.
Βέβαια ακόμη δεν έχω δει την ταινία, μιας και δεν έχει βγει στις αίθουσες, όμως βλέποντας αυτό το βίντεο με τις πρώτες αντιδράσεις του Σαραμάγκου μετά την πρώτη προβολή του φιλμ που είδε φαίνεται ότι πρόκειται μάλλον για κάτι ...σχετικά, ...αρκετά ή ...πολύ καλό! Ίδωμεν...

6 σχόλια:

nosyparker είπε...

Συγκινητικό στιγμιότυπο. Το φιλί στη φαλάκρα τα λέει όλα.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα είναι μια από τις 2-3 πιο ευτυχισμένες στη ζωή του Μεϊρέγες...

Leigh-Cheri είπε...

Ασυζητητί!
...Συγκινήθηκα κι εγώ τώρα...........
"Μεγάλος" Άνθρωπος!

Τώρα αδημονώ κι εγώ να δω την ταινία. Για να συγκινηθεί τόσο πολύ ο ίδιος ο συγγραφέας, κάτι καλό θα είναι. Τουλάχιστον, αυτό σημαίνει ότι τον ίδιο τον καλύπτει. Γιατί όχι κι εμάς;

George Tsitiridis είπε...

Αγαπημένο βιβλίο
όπως και όλα τα άλλα
Εύχομαι να ειναι καλή η ταινία..
Ασε που παίζει η αγαπημένη μου Τζούλιαν Μουρ!!

the princess on the pea είπε...

και xάλια να είναι η ταινία (που πολύ αμφιβάλλω), ως γνήσιοι Σαραμαγκουλάτρες, θα τσακιστούμε να τη δούμε, πολυαγαπητέ Τερτούλη.

εξάλλου όπως πολύ σωστά έθεσε ο/η pisoglendis, παίζει η υπέροχη Julianne.
;)

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Αχ, αξιοαγάπητη πριγκήπισσά μου εσύ, Σαραμάγκου και Mpizelάκι μαζί ήταν αναμφίβολα η ποιο γλυκιά περίοδος του μλπογκίζειν!
Ξέρεις εσύ...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω για την Julianne, υπέροχη! Αλλά και o Gael Garcia Bernal...